Miksi käsien ihoa ja kynsiä hoidetaan?


Kätemme ovat työvälineemme joten niiden kunnosta ja kauneudesta tulee huolehtia, sillä iho joutuu alttiiksi paljolle ja menettää helposti kosteutta ja kimmoisuuttaan. Kun käsien iho on ehjä ja joustava, on se yleensä riittävä suoja erilaisia infektioita vastaan ja myös miellyttävän tuntuinen.

Kynnet ovat ihon apuelimiä ja niiden tarkoituksena on suojata sormenpäitä. Ehjät ja siistit kynnet ovat hygieeniset ja kauniit eivät repeydy tai raavi. Käsien iho kuivuu helposti ja altistuu usein vedelle, pesuaineille, liuottimille sekä muille kemikaaleille. Lisäksi kädet altistuvat viimalle, ilman kosteuden ja lämpötilan muutoksille sekä UV-säteilylle, ja sen vuoksi ihon ikääntyminen näkyy nopeasti käsien ihossa. Sanotaankin, että kädet kertovat ihmisen iän.

Elämme kiireellistä aikaa, jossa käsien ihon hoito saattaa helposti unohtua tai jäädä muiden hoitojen varjoon. On hyvä muistaa, ettei kynsien hoito ole sama asia, kuin käsien ihon hoito; molemmat tukevat toinen toistaan ja luovat kauniin, terveen ja hyvinvoivan kokonaisvaikutelman.

Anna käsillesi ja kynsillesi pieni hemmotteluhetki, joka luo kauneuden ja kuorii pehmeyden esiin.

Viimeisimmät kirjoitukset
Arkisto
Seuraa meitä Facebookissa!
  • Facebook Basic Square