Yleisiä kysymyksiä hierontaan liittyen


Miksi hieronnan jälkeen tulisi juoda vettä runsaasti?

Kuona-aineet lähtevät liikkeelle hieronnassa, joten veden juonti hieronnan jälkeen on tärkeää saadaksemme nämä kuona-aineet poistumaan kehostamme.

Miksi lihakseni kipeytyvät hieronnan jälkeen?

Hierontaa voi verrata liikuntasuoritukseen, jossa kovan suorituksen jälkeen lihakset voivat hieman kipeytyä. Toki tämä on yksilöllistä ja kaikilla asiakkailla ei näin tapahdu. Erityisesti ensimmäisellä hierontakerralla voi syntyä ns. hoitoreaktio, jossa lihakset saattavat kipeytyä. Kipu on yleensä siedettävä ja tämä tarkoittaa sitä, että lihaksissa tapahtuu kehitystä. Jos kipu tuntuu liian kovalta, hieronnassa on ehkä käytetty vähän liikaa voimaa.

Tärkeintä on aina muistaa kommunikoida hierojan kanssa ja antaa palautetta hoidon aikana.

Mistä lihaskipu johtuu?

Usein ajatellaan, että kipu johtuu maitohaposta kovan harjoituksen jälkeen mutta tästä ei ole kysymys. Elimistön kiputilaa kutsutaan lyhenteellä DOMS (Delayed Onset Muscle Soreness). Suomennettuna tämä tarkoittaa viivästynyttä lihaskipua, joka johtuu rasituksen aiheuttamasta lihasvauriosta. Vaikka lihasvaurio saattaa kuulostaa pelottavalta, niin se on normaalisti vaaratonta ja hyvin yleistä.

Lihaskipua on kahdenlaista; akuuttia ja viivästynyttä. Viivästynyt lihaskipu tulee nimensä mukaisesti äkkiseltään harrastetun urheilusuorituksen jälkeen päivän tai parin viiveella. Sanonta "huomenna minulla on varmasti kipeät lihakset" kuulostaa varmasti tutulta.

Miten usein hieronnassa tulisi käydä?

Tämä riippuu asiakkaan yleistilasta ja hoidon tavoitteista. Suosittelemme noin viiden tai kuuden kerran sarjaa esimerkiksi neljän viikon sisällä mikäli lihakset ovat esimerkiksi kireät.

Viimeisimmät kirjoitukset
Arkisto
Seuraa meitä Facebookissa!
  • Facebook Basic Square