Mitä on kuumakivihieronta

Hot Stone-kivihieronta

Jo tuhansia vuosia ihmisiä on rentoutettu yhdistämällä kivet ja hieronta. Muun muassa Amerikan intiaanit ja inkat ovat käyttäneet kiviä hoidoissaan. Myös pyramideilta ja Stonehengeltä on löydetty todisteita hoitomuodon käytöstä. Nykyisen kivihieronnan hoitomuodon kehitti Mary Nelson vuonna 1993.

Kivihieronnassa voidaan käyttää sekä kuumia ja/tai kylmiä kiviä. Hoito perustuu usein klassiseen hierontaan mutta sitä voidaan hyödyntää myös aroma- ja lymfahieronnassa. Kivihieronta on ihanteellinen syvää rentoutusta ja hyvän olon tunnetta haluavalle asiakkaalle. Kuumilla kivillä on voimakkaasti rentouttava sekä lihasjännitystä ja stressiä laukaiseva vaikutus. Kylmien kivien käyttö vähentää turvotusta, sulkee ihohuokosia ja edesauttaa lymfanesteiden poistumista kehostamme. Hoidon vaikutus ulottuu jopa 3cm syvyyteen johtuen kivien luovuttamasta lämpö- ja kylmävaikutuksesta. Vaikutukset ovat siksi perinteistä syväkudoshierontaa tehokkaammat.

Käytämme kivihieronnoissamme sileitä, luonnon hiomia, basalttikiviä. Se on tuliperäinen, sedimenttikivikerrostumiin sekoittunut, hienojakoinen, musta tai tumman harmaa magmakivi ja sisältää runsaasti piioksidia ja rauta-magnesiummineraaleja. Koska kiviaines on hienojakoinen ja tiivis, se pystyy sitomaan lämpöä tasaisesti ja pitkään mutta vapauttaa sitä hitaasti. Siksi se soveltuu erinomaisesti kivihierontaan. Muita kivihierontaan soveltuvia kivilajeja ovat muun muassa oliviini, marinase ja musta gapro.

Koko vartalon käsittelyssä käymme läpi jalat ja jalkapohjat, vatsan, kädet, decolteen, selän, niskan, hartiat ja kasvot. Hieronnan jälkeen on hyvä varata aikaa rentoon olemiseen sekä huolehtia nestetasapainon ylläpitämisestä juomalla runsaasti vettä.

Kivihieronnan fyysiset ja psyykkiset vaikutukset:

  • Lisää sydämen lyöntiä, hengitystä ja laajentaa verisuonia

  • Rentouttaa sidekudoksien jännitettä

  • Rentouttaa ja nopeuttaa lihasten palautumista

  • Parantaa lymfajärjestelmää ja nopeuttaa aineenvaihduntaa ja aktivoi kuona-aineiden poistumista kehosta

  • Nopeuttaa ihosolujen uudistumista

  • Lämmittää ja tasapainottaa parasympaattista hermostoa

  • Tehokas kireyden ja stressin lievittäjä

Viimeisimmät kirjoitukset
Arkisto
Seuraa meitä Facebookissa!
  • Facebook Basic Square