Ennen ja jälkeen ripsien pidennyksiä


Ennen hoitoon tuloa?

 • Piilolinssit tulee ottaa pois ennen hoitoon tuloa

 • Tule mieluiten ilman silmämeikkiä, puhtain ripsin, joka on poistettu vähintään 2 tuntia ennen pidennykseen tuloa. Mikäli tämä ei ole mahdollista, niin ethän käytä ainakaan vedenkestävää ripsiväriä. Vedenkestävä ripsiväri joudutaan poistamaan öljypitoisella silmämeikin poistoaineella ja se voi heikentää liiman pysyvyyttä.

 • Huom! Ei akrylaattiallergisille, kemoterapiassa käyville tai muille, joilla runsasta karvanlähtöä aiheuttava sairaus.

 • Jos haluat värjäyttää ripsesi kestovärillä ennen laittoa, suosittelemme sen tekemistä vähintään neljä päivää ennen pidennykseen tuloa.

 • Mikäli olet ottanut ripsipermanentin ennen laittoa, suosittelemme sen tekemistä vähintään viikkoa ennen pidennykseen tuloa.

 • Jos olet ottanut kestopigmentoinnin silmien alueelle, ihon tulee olla parantunut ennen pidennykseen tuloa.

 • Oikein laitetut ja hoidetut pidennykset tuottavat ongelmia harvoin. Mikäli silmäsi ovat hyvin herkät ja saat helposti allergisia oireita, on mahdollista, etteivät pidennykset sovi sinulle. Jos epäilet mahdollista allergiaa tai yliherkkyyttä, on tärkeää asiasta mainita ripsien tekijälle etukäteen. Allergiatapauksissa ripset tulee poistaa mahdollisimman pian.

Miten huollan ripsiäni?

Ripsien laiton jälkeiset 24 tuntia ovat hyvin tärkeitä, koska silloin kiinnitysliima kovettuu. Kiinnityskohta on erityisen herkkä kosteudelle, höyrylle, öljymäiselle tai rasvaiselle kosmetiikalle sekä hankaukselle. Jotta ripsien pidennykset säilyttäisivät optimaalisen ulkonäön ja iän, seuraavia kotihoito-ohjeita olisi hyvä noudattaa:

 • Vältä ensimmäisten 24 tunnin aikana uimista, saunomista, hikijumppaa, rusketushoitoa, voiteiden käyttöä silmien alueella, silmämeikkiä, ripsien kastelua, piilolinssinesteitä ja ripsien päällä nukkumista (vatsallaan/kyljellään).

 • Vältä aina liiallista kuumuutta ja mekaanista rasitusta (eli hierontaa ja hankausta); myös voimakkaat lämpötilaerot voivat vaikuttaa ripsiesi pysyvyyteen.

 • Ripset ja silmäluomet on syytä puhdistaa päivittäin, jotta ripsesi ja ripsijuuret pysyvät terveinä ja puhtaina. Puhdistuksessa ei tulisi käyttää öljypohjaisia meikinpoistoaineita (kasvojen puhdistus, silmämeikinpuhdistus).

 • Mikäli haluat käyttää ripsiväriä, valitse vesiliukoinen vaihtoehto, mutta ripsien pidennykset ovat näyttävät ilmankin.

 • Muita ihonhoitotuotteita käyttäessäsi ole varovainen, ettei aineita joudu ripsiin, koska ne usein sisältävät öljyä.

 • Älä taivuta ripsiä tai laitata ripsipermanenttia. Ripsissäsi on luonnollinen taipuvuus ja ylimääräinen taivuttaminen heikentää liimaa.

 • Jos päätät luopua ripsien pidennyksistä, poisto on aina tehtävä ammattilaisella, ripsiä ei tulisi koskaan nyppiä itse, etteivät omat ripsesi vahingoitu. Voit myös antaa ripsien poistua luonnollisesti ajan kanssa itsekseen. Tähän voi mennä aikaa 2-3 kuukautta.

 • Ripsien pidennykset pysyvät pitkään kauniina, kun pidät niistä hyvää huolta. Harjaa ripsiäsi kevyesti päivittäin ripsiharjalla, jotta saat ripsesi pysymään järjestyksessä ja siistin näköisinä.

 • Huolto tulisi suorittaa noin 2-4 viikon välein pitääksesi ripsesi aina kauniina ja hyväkuntoisina.

Viimeisimmät kirjoitukset
Arkisto
Seuraa meitä Facebookissa!
 • Facebook Basic Square